Τρίτη, Απριλίου 04, 2006

Έξυπνα έθνη, ηλίθιοι επιστήμονες

Το θέμα που θέλω να θίξω ευθύς αμέσως είναι κομματάκι παλιό, βδομαδίσιο για την ακρίβεια, αισθάνομαι όμως την ανάγκη να το κάνω γιατί αξίζει πιστεύω μιας κάποιας προσοχής και τελοσπάντων, αν δεν το έθιγα θα ‘σκαγα!

Η είδηση δημοσιεύτηκε στους Times Online, εδώ, η φίλη μου η Ostria από το Eso-Kingdom δημοσίευσε το θέμα, εδώ, και είδα ότι αυτό απασχόλησε και άλλα blogs. Μιλάω για την περίφημη έρευνα που δείχνει ότι οι Γερμανοί είναι ο πιο έξυπνος λαός στην Ευρώπη, θέμα που, απ’ ό,τι έμαθα, απασχόλησε και την ελληνική τηλεόραση (και φτου γαμώτο να χάσω τέτοιο τζέρτζελο!).

Την έρευνα διεξήγαγε κάποιος «δόκτωρας» ονόματι Richard Lynn, ο οποίος είναι, λέει, Προφέσσορας Εμέριτους, λέει, του Πανεπιστημίου του Ulster (Northern Ireland παρακαλώ!) και η προσωπική του σελίδα είναι αυτή, τη δε μάπα του μπορείτε να θαυμάσετε παρακάτω :
Η άποψη που σχημάτισα για τον συγκεκριμένο καθηγητή περιδιαβαίνοντας στη σελίδα του είναι, για να τη θέσω ευγενικά, ότι μάλλον πρόκειται για βρωμερό ρατσιστόμουτρο που του γαμιέται ο πάτος. Ο κύριος Lynn δεν διστάζει να μας δηλώσει στη σελίδα του ότι στα προσωπικά του ερευνητικά ενδιαφέροντα, εκτός από τις φυλετικές διαφορές (χμ, μήπως και τις διακρίσεις;) περιλαμβάνεται παρακαλώ και το...Eugenics! Περηφανεύεται επίσης ότι ανάμεσα στις «ανακαλύψεις» του είναι ότι οι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο IQ κατά 5 μονάδες μεγαλύτερο από εκείνο των γυναικών!

Το «δόγμα» λοιπόν του Lynn ως προς τα έξυπνα έθνη συνοψίζεται στο ότι «όσο βορειότερα (και ξανθότερα προφανώς) τόσο και εξυπνότερα»! Φυσικά, αυτό μπορεί να έρχεται ως βούτυρο στο ψωμί των πολεμίων των ανεκδότων για ξανθιές, σαν ισχυρισμός όμως από μόνος του, εκτός από γελοίος, είναι και τουλάχιστον περίεργος. Στις Αφρικανικές χώρες ειδικά γίνεται το μεγάλο γλέντι, αφού, σύμφωνα πάντα με τον Προφέσσορα, οι κάτοικοι των αφρικανικών χωρών έχουν μέσο όρο IQ που είναι κάτω από τα όρια της ελαφράς διανοητικής καθυστέρησης. Όταν δε οι «χαζοί μαύροι» φεύγουν ως μετανάστες για βορειότερα, τότε ε, κάτι γίνεται ρε παιδί μου, αυξάνεται λιγάκι το IQ τους και τελικά την παλεύουν, ποτέ όμως δεν φτάνει τις τιμές του IQ των ξανθών φυλών του Βορρά.

Σας άρεσε μέχρι εδώ; Κρατηθείτε, έχει κι άλλο! Διαβάστε παρακάτω την άποψη του κυρίου Lynn για την έκβαση των πολεμικών συρράξεων, και ειδικότερα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου :

« Professor Lynn ascribes the differences between British and French intelligence levels to the results of military conflict. He described it as “a hitherto unrecognized law of history” that “the side with the higher IQ normally wins, unless they are hugely outnumbered, as Germany was after 1942”.»


Ώπα κύριε Lynn! Βρε τι κρίμα, οι κατά τα άλλα πανέξυπνοι Γερμανοί της εποχής—ναι ρε, οι ίδιοι που κάνανε τον Αδόλφο ήρωα—να χάσουν τον πόλεμο επειδή ήταν...λιγότεροι. Κρίμα, πραγματικά...Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία και για τον κύριο Lynn και για άλλους φωτισμένους επιστήμονες να ασχοληθούν χωρίς τους σημερινούς γελοίους περιορισμούς με την ευγονική που τόσο αγαπούν!

4 Comments:

Blogger Memento aka a moment in life said...

Ναι ρε γαμωτο ειδες, μας εχει ριξει ο καθηγητακος εμας τους Ελληνες... Εμεις που κατοικουμε εδω δηλαδη εχουμε υψηλοτερο απο τους ελληνες back home?
το καλυτερο το διαβασα στους Times. Δεν πειραζει που οι αγγλοι βγηκαν 5 ή 6 , αρκει που εχουν υψηλοτερο IQ απο τουs γαλλους... Ωρε μαλακία που τους δερνει!

anyway, good luck with your blog and your life

5/4/06 17:43  
Blogger Durden_Alie said...

Άσε άσε φίλε...Κλάφτα με τέτοιους "προφέσσορες"!

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου...:-)

5/4/06 20:19  
Blogger S G said...

εχω σοβαρες μεθοδολογικες διαφωνιες με τις συγκεκριμενες μελετες, αλλα δεν μου αρεσει να απορριπτονται εκ προοιμιου μονο και μονο επειδη οι Ελληνες βγηκαν βλακες. Καποια στιγμη θα μαζεψω τα στοιχεια και θα τα παραθεσω...

13/4/06 23:42  
Blogger Durden_Alie said...

εχω σοβαρες μεθοδολογικες διαφωνιες με τις συγκεκριμενες μελετες, αλλα δεν μου αρεσει να απορριπτονται εκ προοιμιου μονο και μονο επειδη οι Ελληνες βγηκαν βλακες. Καποια στιγμη θα μαζεψω τα στοιχεια και θα τα παραθεσω...

Νομίζω ότι έγινε σαφές ότι οι διαφωνίες που εκφράζονται έχουν να κάνουν ακριβώς μ' αυτές τις μεθοδολογικές "ασάφειες"--για να μην πω...κενά ολόκληρα! Και, θα ξαναπώ ότι, αν και όχι και τόσο "δίκαιο", καλώς ή κακώς, κρίνω ΚΑΙ από το επιστημονικό "προφίλ" του κυρίου Lynn...Τα ίδια θα λέγαμε όλοι, θέλω να πιστεύω, ακόμη κι αν το "έθνος" μας ήταν πρώτο στη λίστα.

18/4/06 12:10  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home