Πέμπτη, Απριλίου 06, 2006

Φοιτητικό κίνημα my ass!!!

Που είναι οι Έλληνες φοιτητές, αναρωτιέται ο newManifesto.

Μα δεν γνωρίζει την απάντηση; Δεν τη γνωρίζουμε όλοι εμείς που περάσαμε απ' αυτά τα μονοπάτια;

Φοιτητικές εκλογές, σου λέει, σήμερα! Και μπράβο μας και ζήτω η Δημοκρατία μας. Και πανώ και αφίσες και μουσική στη διαπασών, και δώσ' του γκομενάκια ντυμένα στα μπλε και στα πράσινα και στα κόκκινα να σε πλησιάζουν και δώσ' του οι χειραψίες και τα χαμόγελα από κάτι τελειωμένες φάτσες που την υπόλοιπη χρονιά δεν γύριζαν ούτε να σε φτύσουν. Τις παραμονές αυτών των ημερών παίρνουν φωτιά τα τηλέφωνα, στο καντράν παρουσιάζονται νούμερα άγνωστα, στο ακουστικό φωνές άγνωστες να λένε "Έλα ρε, ο **** είμαι, δε με κατάλαβες ρε φιλαράκι; Θα έρθεις αύριο να μας στηρίξεις, έτσι δεν είναι;". Καμιά φορά σε πιάνουν στο φιλότιμο και λες "Γιατί όχι;". Καμιά φορά σε εκνευρίζει η επιμονή τους και τους το κλείνεις στη μάπα!

Και τελικά κάτι από εδώ, κάτι από εκεί, καταφέρνουν να μαζέψουν κάποιους. Δέκα, είκοσι, τριάντα τοις εκατό συμμετοχή; Κάτι είναι κι αυτό! Αρκεί για να τους δώσει τα κουκιά που θέλουν. Και οι υπόλοιποι; Στις παραδίπλα καφετέριες και κυλικεία, να κάνουν χάζι, οι μισοί παίζοντάς το και καλά απολιτίκ και οι άλλοι μισοί να την έχουνε δει "άποψη" την υπόθεση, ότι "εγώ δε συμμετέχω σε τέτοιες μαλακίες από ιδεολογία" και τέτοια! Στο τέλος της ημέρας, κάθε παράταξη θα δώσει τα δικά της αποτελέσματα, κάποιοι θα είναι ευχαριστημένοι, κάποιοι θα σφαχτούν, κάποιοι θα πιαστούν στα χέρια και τελικά, όλοι θα 'ναι νικητές...Και πάλι! Και δωσ' του ξανά οι χειραψίες και δωσ' του τα συγχαρητήρια...Μέχρι την επανάληψη του πανηγυριού, του χρόνου, ίδιο καιρό πάλι!

Τι είναι το "φοιτητικό κίνημα" σήμερα; Τί είναι οι "φοιτητικές παρατάξεις"; Τί προσφέρουν τελικά στο ταλαίπωρο ελληνικό πανεπιστήμιο;

Ωραία τα γεγονότα με τον Υπουργό Πολιτισμού, ωραία γελάσαμε, ωραία βρίσαμε και σε καλό να μας βγει! Εκεί όμως είναι το πρόβλημα, αναρωτιέμαι; Δυστυχώς, η σαπίλα του "φοιτητικού κινήματος" φτάνει πολύ πιο βαθιά από τα 50 τσογλανάκια που έβρισαν τον Παπανδρέου και ο χάφτας έκανε ότι δεν άκουσε, πολύ πιο βαθιά από τα άλλα 30 που έβρισαν το Λαλιώτη στα Γιάννενα κι ένας άλλος χάφτας έκανε ότι δεν άκουσε κι εκεί! Φτάνει πολύ πιο βαθιά από την κάθε ΔΑΠ και την κάθε ΠΑΣΠ και την κάθε ΠΚΣ.

"Δημοκρατικές φοιτητικές παρατάξεις", σου λέει! Μάλιστα! Ποιανών οι πρακτικές, άραγε, θυμίζουν μασωνικές στοές; (Άλλος έχει τ' όνομα κι άλλος τη χάρη!!). Ποιοι είναι εκείνοι που φακελώνουν φοιτητές άμα τη εγγραφή τους σε μια σχολή; Ποιοι είναι εκείνοι που σε πλησιάζουν και σου λένε "Μάθαμε ότι είσαι από Δεξιά/Αριστερή οικογένεια...Έλα να γραφτείς και σε μας!". Ποιοι είναι εκείνοι που προσφέρουν διευκολύνσεις, τάχα μου, στους πρωτοετείς; Ποιοι είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν οι ίδιοι (άκουσον άκουσον) το μοίρασμα πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και, εντελώς τυχαία, δημιουργούν "μικροπροβλήματα" στα μη μέλη τους; Για ποιους είναι κοινό μυστικό τα τάτσι μήτσι κότσι με συγκεκριμένους καθηγητές και η σίγουρη επιτυχία σε συγκεκριμένα μαθήματα; Ποιοι είναι εκείνοι που έχουν τα "σίγουρα SOS" πάντα (και που, όλως τυχαίως λειτουργούν ΜΟΝΟ γι' αυτούς;); Ποιανών το "πολιτικό έργο" περιορίζεται στη διοργάνωση χορών σε "σικάτα μαγαζιά" και εκδρομών σε κυκλαδίτικα νησιά; Ποιοι είναι οι "συνταξιούχοι φοιτητές"; Ποιοι είναι αυτοί οι τριαντάρηδες τύποι που το παίζουν "ηγέτες" παρατάξεων, που "τρέχουν απ' το πρωί ως το βράδι για την παράταξη" και σε κάνει ν' απορείς ρε παιδί μου, άλλη δουλειά δεν έχουν;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;

Μπα, μωρέ, μάλλον στη φαντασία μου υπάρχουν...Μπορεί να 'ναι τίποτε εξωγήινοι που με απήγαγαν και μου 'βαλαν τέτοιες ιδέες στο μυαλό μου...Άλλωστε, "στοιχεία" για όλα αυτά δεν έχω, έτσι δεν είναι; Δεν μπορώ να "αποδείξω" τίποτε λοιπόν. Παραληρώ και μες στο παραλήρημά μου εκτοξεύω μομφές κατά δικαίων και αδίκων! Έτσι είναι, δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλα αυτά που περιέγραψα! Κανείς από εμάς δεν τα έχει ζήσει, δεν τα έχει φάει στη μάπα στα τόσα χρόνια σπουδών! ΚΑΝΕΙΣ!

Κι έχεις και τον άλλο να σου λέει ότι με τα προχθεσινά εκδηλώθηκε το DNA της Δεξιάς! Κούνια που σας κούναγε! Μείνετε εκεί εσείς, να πυροβολείτε την "καταραμένη Δεξιά", όσο τα πανεπιστήμια θα τα λυμαίνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι τσόγλανοι/εγκάθετοι των κομμάτων, δεξιών, αριστερών, κεντρώων και δε συμμαζεύεται! Όταν θα σταματήσουμε επιτέλους σ' αυτή τη χώρα να κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας, ίσως υπάρξει ξανά μια ελπίδα για "φοιτητικά κινήματα" και "δημοκρατικές διαδικασίες"...Μέχρι τότε, μπορούμε να κοιμόμαστε τον δημοκρατικό μας ύπνο και να ονειρευόμαστε "δεξιά κομμούνια" και "αριστερούς φασίστες" και "πολιτικούς πολιτισμούς" του κώλου!

Με τις υγείες μας!

3 Comments:

Blogger newManifesto said...

σωστός ...

6/4/06 13:42  
Blogger Durden_Alie said...

Είναι αυτό που λέμε...

ουυυυυφ...τα 'πα και ησύχασα...:-)))

Thankz!

6/4/06 13:47  
Blogger newManifesto said...

πέστα πέστα και μη σταματάς να τα λες

6/4/06 14:44  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home