Παρασκευή, Απριλίου 28, 2006

Prepare to evacuate soul...


Marla Singer [after taking a bottle of sleeping pills]

"This isn't a real suicide-thing. This is probably one of those cry-for-help things."

...............................................................................................

Ίσως πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι ο "real" αυτόχειρας δεν χρειάζεται τη βοήθειά μας...Έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα τις εκτελέσει ψύχραιμα, μεθοδικά και στο σκοτάδι...

Ο "cry for help" αυτόχειρας αντίθετα είναι εκείνος που έχει ανάγκες, εκείνος που ζητά από εμάς ένα χέρι ή...ένα αυτί.

Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη : Εάν ο "real" είναι εκείνος που έχει "σχέδιο", ο "cry for help", αντιδρώντας σπασμωδικά, θα καταφύγει σε δραστικότερες και, δυστυχώς, αποτελεσματικότερες "λύσεις"...Ο "real" αυτόχειρας θα έχει υπολογίσει πχ ότι μισό κουτί από τα τάδε χάπια και τόσο αλκοόλ αρκούν για να δώσει ένα τέλος (Στην τελική, τινάζει και τα μυαλά του στον αέρα). Ο "cry for help" αυτόχειρας όμως θα πάρει δυο κουτιά και θα πιει δυο μπουκάλια, μόνο και μόνο για να πείσει ότι μπορεί να το κάνει, ειδικά όταν βρίσκεται μπροστά σ' ένα ακροατήριο κρετίνων που του φωνάζουν "καν' το, καν' το"! Και, θα κάνει τελικά το κακό στον εαυτό του χωρίς να το θέλει! Διότι θέλει κάτι άλλο : Το χέρι...το αυτί! Όχι το θάνατο! Στην ουσία, ο "cry for help" αυτόχειρας διψάει για ζωή κι αυτό μας δείχνει!

Ντρέπομαι που υπήρξα οπαδός του "Πέσε πούστη απ' την ταράτσα!"

Σ' ευχαριστώ για το σημερινό ηχηρό χαστούκι ευαισθησίας...Ναι, σε σένα μιλάω!

Η ανθρωπιά μας/σας τώρα κρίνεται ευαισθητούληδές μου...Οι υπόλοιποι, οι άντρε δηλαδή, μπορούν να πάρουν τ' αρχίδια μου ως συνήθως!

6 Comments:

Blogger Jamella said...

πως θα μπορουσες κατα τη γνωμη σου να βοηθησεις ενα τετοιο Ψ περιστατικο υπο την προυποθεση οτι δρας μεσα στο δικτυο, χωρις επιστημονικη καταρτιση και χωρις καμμια πραγματικη πληροφορια για τον πασχοντα.
ε?

29/4/06 01:28  
Blogger Durden_Alie said...

jamella : πως θα μπορουσες κατα τη γνωμη σου να βοηθησεις ενα τετοιο Ψ περιστατικο υπο την προυποθεση οτι δρας μεσα στο δικτυο, χωρις επιστημονικη καταρτιση και χωρις καμμια πραγματικη πληροφορια για τον πασχοντα.
ε?

Την προϋπόθεση βέβαια την βάζεις εσύ, ενώ εγώ μίλησα γενικά...

Μην ξεχνάς επίσης ότι ο χαρακτηρισμός "Ψ" προϋποθέτει την επιστημονική κατάρτιση την οποία παραδέχεσαι ότι δεν έχουμε (και να την είχαμε δηλαδή, πολύ φοβάμαι πως στο διαδίκτυο είναι άκυρη για πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος).

Ένιγουέι...Προχωρώ...Η άποψή μου συνοψίζεται σ' αυτό :

ή...ένα αυτί

και σίγουρα είμαι κατά αυτού :

ένα ακροατήριο κρετίνων που του φωνάζουν "καν' το, καν' το"

Γνώμη μου!

Ελπίζω να βοήθησα :-)

29/4/06 01:43  
Blogger Jamella said...

δεν καταλαβα τι λες για να ειμαι ειλικρινης.
δεν μπορει να μην υπαρχουν καποιοι ανθρωποι στο περιβαλλον μας ωστε να μας υποστηριξουν και ταυτοχρονα να μας παροτρυνουν να ζητησουμε ψυχολογικη υποστηριξη με τους αποδεκτους επιστημονικα τροπους αν καταλαβαινεις τι λεω..
κι ομως, σ αυτην την περιπτωση δεν ειδα κατι τετοιο.
αν βγαινεις κι εκτιθεσαι χωρις να σε υποστηριξει κανεις, δυστυχως, εισαι θυμα κι ετσι κι αλλιως.

29/4/06 02:07  
Blogger Durden_Alie said...

Αγαπητή Jamella, ας το ξεκαθαρίσουμε λιγάκι...:-)

Λες : δεν μπορει να μην υπαρχουν καποιοι ανθρωποι στο περιβαλλον μας ωστε να μας υποστηριξουν και ταυτοχρονα να μας παροτρυνουν να ζητησουμε ψυχολογικη υποστηριξη με τους αποδεκτους επιστημονικα τροπους αν καταλαβαινεις τι λεω..

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και πάλι σηκώνει συζήτηση το θέμα...Ναι, ίσως να μην υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι στο περιβάλλον κάποιου (και, μια και μίλησες για διαδίκτυο, ακόμη κι αυτό ΕΙΝΑΙ περιβάλλον κάποιου αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς)...Και φυσικά υπάρχουν οι "αποδεκτές επιστημονικά" οδοί αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων.

Πέρα όμως από αυτές, υπάρχει κάτι πολύ πιο απλό που λέγεται "ανθρωπιά" και που, μέσα στη δίνη του "υπάρχουν χάπια για τα πάντα και η ζωή συνεχίζεται" το ξεχνάμε, λέμε ένα "it's not my fucking business" και όλα καλά! Και, ανθρωπιά δεν σημαίνει ούτε ότι θα γράψουμε "συνταγή" ούτε ότι θα εφαρμόσουμε ψυχοθεραπεία...Ανθρωπιά σημαίνει αυτιά ανοιχτά...Σημαίνει κάποιες ρημάδες χορδές μέσα μας να τις αγγίζει ο πόνος που βλέπουμε δίπλα μας, να στρέφουμε το βλέμμα μας έστω λιγάκι προς τα εκεί και, σίγουρα, όχι με σκοπό να σπάσουμε πλάκα. Τέτοιες δε συμπεριφορές τις θεωρώ απαράδεκτες! (το προαναφερθέν "Πέσε πούστη απ' την ταράτσα" δηλαδή :-))

κι ομως, σ αυτην την περιπτωση δεν ειδα κατι τετοιο

Αναφέρεσαι σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση; Σε ρωτώ γιατί το κείμενό μου μιλάει γενικά, αν και, ναι, πήρα αφορμή από ένα πρόσφατο γεγονός.

Θα κλείσω λέγοντας ότι απλά εκφράζω σκέψεις πάνω στην άποψη (που δεν αρνούμαι ότι και εγώ είχα) ότι "εντάξει μωρέ, και τι να κάνουμε τώρα, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και...τα 'θελε και τα 'παθε!". Αυτήν την άποψη προσπαθώ να βάλω στο "μικροσκόπιο" και να εξετάσω μέχρι που φτάνει η "ισχύς" της και αν μπορούμε να το λέμε αυτό σε όλες τις περιπτώσεις και ελαφρά τη καρδία!

Σ' ευχαριστώ πάντως που είπες την άποψή σου :-)

29/4/06 02:53  
Blogger Jamella said...

καπως ετσι,μιλαω γενικα εχοντας ως αφορμη ειδικα περιστατικα, προσφατα ή παλιοτερα που τα γνωριζω εγω και οχι απαραιτητα καποιος αλλος στον χωρο των blogs.
δεν συμφωνω με τις κραυγες απελπισιας στα κουτουρου παντως ακομα και αν αυτες ειναι οι δικες μου.
ισως απο εμπειρια...

29/4/06 03:25  
Blogger Durden_Alie said...

Φωτεινοτάτη, τι να πω...Τα λόγια σου είναι ένα μαγικό ραβδάκι που μετατρέπει σε φτηνές δικαιολογίες ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ως απάντηση σ' αυτά--και ξέρεις ότι θα μπορούσε να υπάρξει απάντηση, χωρίς όμως ουσία. Συμφωνώ απόλυτα! (Ναι, τον γκρεμίσαμε το φούρνο...;-))

Jamella : Έχω την αίσθηση ότι όταν μια κραυγή φτάσει να είναι "κραυγή απελπισίας" δεν μπορεί παρά να έχει μια δόση "κουτουρού" μέσα της...Κάτι σαν "message in a bottle" δηλαδή...Μπορεί άραγε να το ελέγξει κανείς;

29/4/06 12:50  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home