Δευτέρα, Μαΐου 15, 2006

"ΈΛ-ληνες άνδρες...ενωθείτε!"


William of Baskerville: You see, Adso... the step between ecstatic vision and sinful frenzy... is all too brief.

Το μεταφέρω γιατί μου 'κανε τρομερή εντύπωση...

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε σήμερα το πρωί από ένα μέλος διαδικτυακού φόρουμ (θηλυκού γένους, κατά δική του δήλωση) ως απάντηση σε κάποιο άλλο μέλος (επίσης θηλυκού γένους) με το οποίο υπήρξε "διαφωνία απόψεων". Απολαύστε :


ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ:

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΙΜΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ, ΕΓΩΠΑΘΗ, ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ, ΣΑΠΙΣΜΕΝΑ ΤΣΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ.

ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΙΤΣΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΟΜΟΡΦΗ 'Η ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ 'Η ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΣΦΙΧΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ, ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΙ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.

ΩΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ.

ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΕΣ.



Αυτό που μου έκανε εντύπωση δεν είναι το, ομολογουμένως ευφάνταστο υβρεολόγιο. Ούτε καν η γελοία παραφιλολογία περί ΕΛ, για την οποία δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που γίνεται λόγος κι έχουν αναλάβει άλλοι να της αλλάξουν τα φώτα, πάρα μα πάρα πολύ πετυχημένα.

Αυτό που πραγματικά με συγκλόνισε στην όλη ιστορία είναι ο τρόπος με τον οποίο το εν λόγω φασιστικό ιδεολόγημα μπορεί να απορροφά, να ισοπεδώνει εντελώς ακόμη και θεμελιώδη στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου, κάνοντάς το ανίκανο να αισθανθεί ακόμη και την "αλληλεγγύη του φύλου", βρε αδελφέ! Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω λόγια δεν ειπώθηκαν από κάποιον τελειωμένο, ακροδεξιό, στα όρια της σχιζοφρένειας, φαλλοκράτη, αλλά από μια--μάλλον νέα--κοπέλα σε μια άλλη! (τουλάχιστον με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας)

Προβληματίζομαι λοιπόν και αναρωτιέμαι : Πόσο πραγματικά "ακίνδυνη" είναι η γελοία μπουρδολογία περί "ανωτερότητας της φυλής" που όλοι θα 'χουμε αναμφίβολα δει να αναπαράγεται σήμερα; Κάποτε, εκφέροντας άποψη για το blog του funel, είχα πει πως θεωρώ την προσπάθεια που γίνεται εκεί διασκεδαστική μεν, υπερβολική δε, καθώς θεωρούσα ότι ο πλασιέ βιβλίων Λιακόπουλος δεν είναι ικανός για τίποτε περισσότερο από το να μας προσφέρει ένα χαλαρό δίωρο γέλιου στη μεσημεριανή ζώνη. Έλεγα μάλιστα πως θα 'θελα κάποια στιγμή να δω μια αντίστοιχη σκληρή σάτιρα να στρέφεται και κατά άλλων, καθισμένων υψηλότερα στην πυραμίδα της εξουσίας προσώπων.

Ομολογώ πως έχω αλλάξει γνώμη...Η παπαρολογία των ΕΛ και των διαγαλαξιακών τους πολέμων, που ξεκίνησε εδώ και μια δεκαπεντατία περίπου και ήταν αρχικά περιορισμένη σε στενούς κύκλους "γραφικών" που κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά, έχει πλέον φτάσει να αναπαράγεται σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας επί καθημερινής βάσεως. Τα βιβλία που αφορούν στα ζητήματα αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ζήτηση, ότι ο κόσμος τα ζητά, ότι ο κόσμος τα αγοράζει. Οι γελοιότητες που πρεσβεύουν οι εν Ελλάδι "πρυτάνεις των ΕΛ" αποκτούν ερείσματα στις συνειδήσεις των ανθρώπων, ανθρώπων ΝΕΩΝ και, υποτίθεται, "μορφωμένων". Οι δε "light" παραφυάδες του ιδεολογήματος--που, προσωπικά τις θεωρώ πιο επικίνδυνες απ' το ίδιο το ιδεολόγημα--έχουν φτάσει να εκφέρονται εν είδει "χαλαρής πλακίτσας" μεταξύ παρεών : "Έλα μωρέ, Εβραίος δεν είναι; Τι περιμένεις;", "Έλα μωρέ, αφού εμείς δώσαμε τα φώτα στον κόσμο, όλοι το παραδέχονται αυτό!" κλπ κλπ. Η συνομωσιολογική σούπα σερβίρεται πλέον ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά, μασκαρεμένη με την "εγγυρότητα" των τηλε-βιβλίων και της ρητορικής των τηλε-πωλητών.

Πιστεύω λοιπόν πως χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και σίγουρα όχι χαΛαρή (με παχύ το Λ, έτσι!) αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Δυστυχώς, η γελοιότητα δεν είναι καθόλου αυτονόητη, όπως φαίνεται, αλλά πρέπει διαρκώς να δείχνεται, με συνέπεια και επιμονή. Ίσως γίνομαι κι εγώ υπερβολικός μ' όλα αυτά, πάντως προσωπικά έμεινα άφωνος από τα λόγια αυτής της κοπέλας, τα οποία δεν μπορεί κάποιος ελαφρά τη καρδία να "καταδικάσει" ως προϊόντα μιας υποβόσκουσας ψυχοπαθολογίας. Η ιστορία άλλωστε έχει δείξει ότι η ψυχοπαθολογία δεν είναι καθόλου "ακίνδυνη" όταν αρχίσει να αφορά στα δημόσια πράγματα κι όταν μεταμφιέζεται σε ιδεολογία.

Γι' αυτό λοιπόν, ΦΩΝΑΖΩ : funel άλλαξέ τους τα φώτα, μάστορα! Και είθε να βρεις μιμητές!

17 Comments:

Blogger Durden_Alie said...

Έχετε δίκιο, Φωτεινοτάτη...

Το θέμα είναι όμως τι γίνεται όταν τέτοια λόγια αρχίζουν να ακούγονται και από "μη-ψυχάκηδες"--με την αυστηρώς ιατρική έννοια του όρου...:-)

15/5/06 17:07  
Blogger funEL said...

Ιλλουμινάτα κούνελε.
Δεν αντιλαμβανόμεθα λόγω δεδηλωμένου IQ αν μας καθυβρίζετε ή μας κομπλιμενταρετε.
Φυσικά και είμεθα μόνοι μας και μάλλον θα είμεθα και στο μέλλον διότι διεκδικούμε τη ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ και τη ΒΛΑΚΕΙΑ επαξίως και διαρκώς.

παρ όλ αυτά εαν συνεχίσετε ετσι θα βρεθείτε στα βαθεια καζάνια μαζί μας και με τον κ. Ροϊδη τουλάχιστον.

Φεύγουμε τώρα μη μας ακούσει καμιά μπουγαδομαντολινάτα και αρχίσει τους επαναστατικούς ορθόδοξους εξορκισμούς.

+ευλόγησον+

15/5/06 20:56  
Blogger Durden_Alie said...

ΑδΕΛφέ funel, και σας κοπλιμεντάρουμε και σας +πάμε+ και σας ευχαριστούμε για το +θεάρεστον+ έργο σας! Είστε αναντικατάστατος! :-)

Τις μπουγαδομαντολινάτες μην τις φοβάστε...Το blog μας είναι εξοπλισμένο με αντι-ΕΛ υπερόπλα κουνΕΛικής τεχνολογίας...Τύφλα να 'χουν οι κόκκινες αρκούδες ;-)

Τους πεφωτισμένους μας χαιρετισμούς!

15/5/06 22:22  
Blogger cyrus said...

Ακίνδυνη;

Σε καμία περίπτωση.

Στις επόμενες εκλογές, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα μπει, μάλλον, στη Βουλή. Και, τότε, θα ξεσπαθώσουν πολλοί που τώρα το παίζουν "μετριοπαθείς".

Όπως λες κι εσύ, οι απόψεις αυτές κερδίζουν συνεχώς έδαφος -- η βλακεία, άλλωστε, είναι ανίκητη.

Δυστυχώς πρέπει να αρχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε πράγματα που ως τώρα θεωρούσαμε αυτονόητα.

Γι' αυτό και ποτέ δεν είδα τους funel ως ανώδυνη πλάκα, όπως νομίζουν πολλοί -- αλλά ως απαραίτητη παρουσία. Αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε.

15/5/06 23:51  
Blogger Rodia said...

Αγαπητέ κ. Κούνελε,
το κείμενο (το γραμμένο με κεφαλαία) που παραθέτετε το βρίσκω άκρως σατιρικό και ενδιαφέρον. Κάλλιστα μπορεί να είναι ένα αυτοσαρκαστικό κείμενο. Αυτό όμως δυστυχώς δε μας αφήνετε να το διαιστώσουμε με τα ματάκια μας επειδή παραλείψατε να παραπέμψετε δεόντως στη διεύθυνση όπου βρίσκεται ανηρτημένο.
:-(

16/5/06 05:35  
Blogger Durden_Alie said...

Αγαπητέ cyrusgeo, έχεις δίκιο! Όπως είδες, κι εγώ μετανιώνω που κάποτε θεωρούσε τη σκληρή σάτιρα που ασκούν ως "πλακίτσα".

Αγαπητή Ροδιά, καλημέρα! :-) Να εξηγήσω ορισμένα πράγματα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα ήθελα...

Το κείμενο που παρέθεσα είναι ό,τι πρόλαβα να περισώσω από τις απαντήσεις του εν λόγω μέλους (με την μέθοδο του copy-paste) στο συγκεκριμένο thread. Όπως καταλαβαίνεις, η επέμβαση των διαχειριστών του φόρουμ ήταν άμεση και δυναμική και το κείμενο μεταφέρθηκε σε μη προσβάσιμο χώρο. Μια παραπομπή λοιπόν από μέρους μου στο συγκεκριμένο thread δεν θα είχε νόημα.

Παρ' όλ' αυτά, νομίζω πως έχεις ένα δίκιο και θα εξηγήσω τι εννοώ : Στη συνέχεια της συζήτησης (την οποία διάβασα σήμερα), αποκαλύφθηκε από κάποιο άλλο μέλος ότι το εν λόγω κείμενο υπάρχει αναρτημένο σε κάπου αλλού στο ίντερνετ, από όπου προφανώς το αντέγραψε αυτός/αυτή που το πόσταρε. Εκεί λοιπόν όντως υπάρχουν αναρτημένα αυτό κι άλλα δύο κείμενα, τα οποία θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουν "σατιρική διάθεση" (να φανταστείς, υπάρχει κι άλλο κείμενο με τίτλο "τσακίστε τα σουβλάκια!" :-) )

Μπορεί λοιπόν ο συγγραφέας του εν λόγω κειμένου να είχε όντως τέτοια διάθεση "αυτοσαρκασμού", στα πλαίσια όμως της συζήτησης που γινόταν εκεί και κρίνοντας και από τις υπόλοιπες απαντήσεις του μέλους εκείνου, η χρήση αυτού του κειμένου είχε καθαρά "ποταπά" κίνητρα...Αυτή την άποψη σχημάτισα τουλάχιστον. Και, σίγουρα, δεν ήθελα να σταθώ στο κείμενο αυτό καθαυτό με το ποστ μου, αλλά να σχολιάσω ένα φαινόμενο γενικότερο και, κατά την άποψή μου, επικίνδυνο.

Πάντως, για να μη μένουν μετέωρα θέματα, ιδού και τα δύο περιβόητα link :

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1815&whichpage=4 (όπου δεν υπάρχει τίποτα πια)

και

http://charon.e-e-e.gr/ (το αυθεντικό κείμενο, σε μια ιστοσελίδα "περίεργων" συμφερόντων και σκοπιμοτήτων)

Ελπίζω να σε κάλυψα...:-)

16/5/06 08:40  
Blogger Rodia said...

mama mia!

16/5/06 14:43  
Blogger Durden_Alie said...

Ομολογώ πως κι εμένα κάπως έτσι ήταν η αντίδρασή μου όταν τα διάβασα...:-)

16/5/06 17:36  
Anonymous Ανώνυμος said...

ψιτ Κούνελος;

ΜΠΑΜ!

σε σκότωσα!

28/5/06 23:23  
Blogger Durden_Alie said...

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ περισσότερο για να με καθαρίσεις από το να αναπαράγεις αρχαίες τηλεφωνικές φάρσες απευθυνόμενες στην οικία Λαγού :-)

28/5/06 23:31  
Anonymous Ανώνυμος said...

durden_alie: Den pitheis kanena. Stamata tis emetikes prospatheies sou gia epidiksi koultouras kai pese sto edafos zitontas syghoresi apo ton Oriona ton trismegisto.

2/6/06 01:58  
Blogger Durden_Alie said...

:-)))

2/6/06 22:01  
Anonymous Ανώνυμος said...

Προφανως το εν λογω κειμενο, το εχει γραψει ο γνωστος ψυχοπαθης, που εχει γραψει και τα υπολοιπα καραγκιοζιλικια του ιστου ε

17/6/06 03:20  
Blogger Durden_Alie said...

Ο Ωρίων ο Τρισμέγιστος, που είπε και ο άλλος φίλος πιο πάνω; :-)))

Δεν ξέρω, πάντως εμένα κάτι δε μου κολλάει καλά στην όλη ιστορία...Είναι πολύ μεγάλο το καραγκιοζιλίκι και κάτι μου κάνει σε φαρσοκωμωδία η όλη φάση...

18/6/06 21:10  
Anonymous Ανώνυμος said...

Διάβασα τυχαίως το κείμενο και ομολογώ
πως σε γενικές γραμμές
και ασχέτως αν ο/η συγγραφέας είναι
συσχετισμένος με φανταστικές η
μη φανταστικές πεποιθήσεις,
έχει απόλυτο δίκιο!
Μερικές φορές το να γίνεσαι ακραίος
κάνει τους άλλους να χάνουν
το πραγματικό νόημα του κειμένου...
Προσωπικά, ακόμα και αν λάβω τα όσα
έγραψε κυριολεκτικά και λόγω
παρελθοντικής μου εργασίας είχα
συναναστραφή για 10 και επιπλέον
χρόνια με τέτοιου είδους θηλυκά
και στο κείμενο αυτό διαπίστωσα,
χωρίς να είμαι στο παραμικρό
μισογύνης η μισάνθρωπος οτι
σε ένα μεγάλο ποσοστό ήταν
συναισθηματικά ανάπηρα κουφάρια
με σοβαρά ψυχωσικά προβλήματα.
Εμμέσως μεταφορικά ομως θα έλεγα
πως γράφει για τα άτομα αυτά που
πραγματικά δεν έχουν ελπίδα
βελτίωσης και έχουν αποδεχτεί
πλήρως έναν ανούσιο, χωρίς κανένα
ιδανικό, φαιδρό και με απουσία
αρετής σκοπό ύπαρξης.
Θέλω να πιστεύω επίσης πως ο σκοπός
του κειμένου αυτού ήταν να
καταδικάσει όλα τα άτομα αυτά που
κυκλοφορούν ελεύθερα (ανεξαρτήτως φύλου)
και μολύνουν με την
παρουσία τους το κοινωνικό σύνολο.
Έχοντας υπόψιν οτι τα ίδια αυτά
άτομα τα συναντάμε καθημερινά,
στην πολιτική μας ζωή, σε παρέες
και πίσω απο μεγάλα γραφεία που
παίρνονται αποφάσεις για τα παιδιά
μας και για εμάς τους ίδιους.

Φιλικά
Αγγελος.

Real eyes, Realize, Real Lies

12/1/07 01:53  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΧΥΝΩ ΑΡΙΟ, ΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΨΩΛΟΣΠΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

27/1/09 20:39  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΤΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΡΕ ΨΩΛΟΜΟΥΡΗΔΕΣ;
ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

26/3/12 20:19  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home