Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2006

"Εσύ δεν ήθελες εμένα...

...ήθελες εσένα με πούτσα!"

- Γιατί είσαι έτσι;

- Γιατί ΔΕΝ είσαι έτσι;

- Γιατί πίνεις; Κάνει κακό!

- Μα πιες λιγάκι! Ξενέρωτε!

- Γιατί δε χορεύεις; Το παίζεις υπεράνω;

- Σταμάτα να χορεύεις, γελοιοποιείσαι!

- Μα χάσε κανένα κιλό επιτέλους! Ντρέπομαι να κυκλοφορώ μαζί σου!

- Μα βάλε κανένα κιλό επιτέλους! Φοβάμαι να κυκλοφορώ μαζί σου!

- Σταμάτα να κλαις, κλαψιάρη, μυξιάρικο! Η ζωή είναι ωραία!

- Πως τολμάς να γελάς και να μου σπας τα νεύρα! Πως τολμάς να έχεις καλή διάθεση όταν ο κόσμος καίγεται; Ε;

ΒΡΕ ΟΥΣΤ! Κάργια!

Μία ακόμη ευγενική προσφορά του Geo, χωρίς την άδειά του ως συνήθως...Χε χε!

Κυριακή, Ιουνίου 18, 2006

Requiem for a lasting nightmare


There is an idea of a Patrick Bateman; some kind of abstraction. But there is no real me: only an entity, something illusory. And though I can hide my cold gaze, and you can shake my hand and feel flesh gripping yours and maybe you can even sense our lifestyles are probably comparable... I simply am not there.

Δεν είμαι τίποτε περισσότερο από ένα σώμα που φλερτάρει με την αποσύνθεση, ντυμένο με την εικόνα που ο περίγυρός μου—συχνά με τη δική μου βοήθεια—έχει πλάσει για μένα. Εάν κάποια μέρα σταματούσα να τροφοδοτώ αυτή την εικόνα, να επιβεβαιώνω την ύπαρξή της με τα λόγια και τις πράξεις μου καθημερινά ή αν απλά ο ίδιος αυτός περίγυρος που τώρα τη λατρεύει, έπαυε να έχει συνείδηση αυτής, ωσάν να ήταν αυτή αόρατη ή να μην υπήρξε ποτέ, τότε μήπως κι εγώ θα έπαυα να υπάρχω; Θα μου ‘μενε βέβαια ένα σώμα, το ατελές, το φθαρτό και άσχημο αυτό υποψήφιο κουφάρι που σέρνω μαζί μου τα τελευταία 28 χρόνια, αλλά κάτι μου λέει ότι η φθορά του θα επιταχυνόταν ραγδαία χωρίς τη ζωογόνο πνοή της εικόνας που το έντυνε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ένα σώμα από μόνο του είναι απλά ένας κινούμενος σάκος ιστικών συνόλων που εκτελεί τις βασικές λειτουργίες για τις οποίες έχει προγραμματιστεί...Τρώει, πίνει, χέζει, γαμεί κοκ. Ένα σώμα από μόνο του δεν είναι ούτε ευτυχισμένο, ούτε δυστυχισμένο και δεν το απασχολεί κανένα γελοίο κυνήγι παρά μόνον αυτό της παράτασης της επιβίωσής του. Όταν αυτή δεν μπορεί άλλο να παραταθεί, τότε και πάλι δεν το αφορά η ευτυχία ή η δυστυχία...Η στιγμή που το σώμα παραδίδεται στον μεταβολισμό των πτωματοφάγων όντων γύρω του δεν επιφυλάσσει κούφιες τυμπανοκρουσίες, παρά το ότι θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως η λιγότερο μοναχική, αλλά και η περισσότερο «αλτρουιστική» στιγμή της ζωής του.

Εάν έχω κάποια συνείδηση του εαυτού μου, αυτή προέρχεται από το είδωλο αυτού, όπως αυτό εκπέμπεται από το σύνολο των ανθρώπων που με περιτριγυρίζουν. Εάν κάποιος τους ρωτούσε για μένα, θα άκουγε μια σειρά καλών ή άσχημων χαρακτηρισμών που θα του έδιναν μια αρκετά σαφή αντίληψη του πως ακριβώς μοιάζει αυτό το είδωλο. Και, κατά πάσα πιθανότητα, θα άκουγε περισσότερα θετικά «φορτισμένα» επίθετα απ’ ό,τι αρνητικά...Βλέπετε, 28 χρόνια σκληρής δουλειάς δεν είναι και λίγα για το χτίσιμο μιας παραπάνω από ικανοποιητικής στην όψη εικόνας. Δε λέω, βέβαια, σ’ όλο αυτό το διάστημα υπήρξε και «εξωτερική βοήθεια». Είτε το ήθελα είτε όχι, πάντα υπήρχε κάποιος πρόθυμος να προσθέσει μικρές ή μεγάλες πινελιές σ’ αυτή. Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά με ενοχλούσε βέβαια! Είναι αλήθεια ότι όταν άφηνα κάποιον να βάλει το δικό του λιθαράκι στο είδωλό μου, όταν του επέτρεπα να το φέρει λιγάκι ή όσο μπορούσε στα μέτρα του, αυτό του έδινε την ψευδαίσθηση ότι με γνώριζε καλύτερα. Κάτι που με τη σειρά του ήταν κρίσιμης σημασίας στο παιχνίδι της ύπαρξης και της ανυπαρξίας...Όσο περισσότερο θεωρούσαν ότι με γνωρίζουν, σφυρηλατώντας το είδωλό μου στα μέτρα τους, τόσο περισσότερο η ίδια μου η ύπαρξη θεμελιωνόταν στις συνειδήσεις τους και άρα και στη δική μου.

«Ειδωλοποιούμαι» άρα υπάρχω...Ένα αν μη τι άλλο γοητευτικό παιχνίδι που μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις, εφόσον κανείς δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο του ειδώλου του. Ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή, υπομονή και επιμονή...Απαιτεί από τον παίκτη συνεχή χρήση των εργαλείων με τα οποία συνηθίζει να σμιλεύει την υπερπολύτιμη για την ύπαρξή του εικόνα. Ένα παιχνίδι που όμως κρύβει μια παγίδα : Την ίδια τη συνείδηση του ότι πρόκειται για παιχνίδι! Οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν αυτή τη συνείδηση κι έτσι το παιχνίδι τους εξελίσσεται ομαλά. Συνεχίζουν βέβαια να τρώνε, να πίνουν, να χέζουν και να γαμούν, ταυτόχρονα όμως απολαμβάνουν την ευχαρίστηση—μερικοί το ονομάζουν «ευτυχία»—που τους προσφέρει η επαφή με το είδωλό τους—μερικοί το ονομάζουν «ταυτότητα», «προσωπικότητα», «επιθυμίες» κλπ. Δεν είναι ακριβώς η άγνοια που τους κάνει ευτυχισμένους...Είναι περισσότερο το ότι δεν έχουν συναίσθηση της άγνοιάς τους αυτής. Η διαφορά είναι λεπτή αλλά, κατά τη γνώμη μου, κρίσιμη!

Πότε ένας παίκτης θα έχει πρόβλημα λοιπόν; Μα όταν συνειδητοποιήσει ότι όλη η ζωή του είναι απλά ένα παιχνίδι. Όταν καταλάβει ότι η ύπαρξή του περιορίζεται στις εικόνες που έφτιαξε γι’ αυτόν ο κοινωνικός του περίγυρος. Θα μπορούσε τώρα κάποιος να πει «Ε, και ποιο το πρόβλημα, βρε αδερφέ; Δεν μπορεί απλά να συνεχίσει να...παίζει όπως πριν;». Θα μπορούσε βέβαια να 'ναι κι αυτό μια λύση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο παίκτης μας γίνεται ο—μοναδικός—κάτοχος μια τρομακτικής γι’ αυτόν αλήθειας : Ότι δεν υπάρχει καν έξω από την εικόνα αυτή! Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο «δίλημμα» ούτε με κάποια «σύγκρουση επιθυμιών» ή «προσωπικοτήτων». Δεν βρίσκεται από τη μια μεριά ο ψεύτικος εαυτός κι από την άλλη, φρέσκος φρέσκος, ο πραγματικός να τον περιμένει. Από τη μια μεριά στέκει η απατηλή εικόνα που επιμελώς αυτός και οι άλλοι δημιούργησαν κι από την άλλη...το απόλυτο κενό, μια ύπαρξη παρατημένη, ακατέργαστη και σχεδόν...απάνθρωπη.

Για μένα, το να είμαι ο μοναδικός κάτοχος αυτής της αλήθειας δεν ήταν και πολύ ευχάριστο. Θα ‘ναι ίσως στη φύση του ανθρώπου να μην μπορεί να μένει για πολύ ο μοναδικός κάτοχος καμιάς αλήθειας. Έτσι ίσως εξηγείται το γεγονός ότι γεννήθηκε μέσα μου η επιθυμία να τη μοιραστώ. Να τη μοιραστώ με τους φίλους, τους συγγενείς, τους συναδέλφους, τους γνωστούς μου. Κάτι που όμως θα είχε τραγικές συνέπειες στην ύπαρξή μου την ίδια...Εάν τίθεται λοιπόν κάποιο δίλημμα στην όλη υπόθεση δεν είναι άλλο από αυτό : Να επιλέξω μια ζωή μέσα στο ψέμα με την επίγνωση ότι παίζω ένα παιχνίδι ειδώλων ή να μοιραστώ την αλήθεια με τον περίγυρό μου, καταστρέφοντας το είδωλο και μαζί και την ύπαρξή μου; Ως κάτοχος της αλήθειας, προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο για να τη βγάλω καθαρή! Και οδηγούμαι μονίμως σε αδιέξοδα! Συνειδητοποιώ δε ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου, δεν είναι εύκολο να βάλω ένα νου που ήταν τόσα χρόνια σε αδράνεια, ένα νου σχεδόν ανύπαρκτο να σκεφτεί...Αντιθέτως, σκέφτομαι όπως ακριβώς θα σκεφτόταν το απατηλό μου είδωλο και οι λύσεις που μου ‘ρχονται στο μυαλό είναι λύσεις που θα πρότεινε αυτός, ο ψεύτικος εαυτός μου που τόσο αντιπαθώ. Θα πει κάποιος : «Μα αν αυτό το είδωλο είναι το μόνο που υπάρχει, αν αυτό σκέφτεται κι αυτό ενεργεί, τότε δεν μπορεί παρά να ‘ναι αυτό το αληθινό!». Κι όμως, αυτή ακριβώς είναι η κατάρα της συνειδητοποίησης : Το είδωλο, πανίσχυρο μεν, κραυγάζει ανελέητα και διαρκώς την απατηλή του φύση. Μοιάζει σαν ξαφνικά να ανακαλύπτεις ότι ζούσε μέσα σου ένας άλλος, που, παρ’ όλο που συνεχίζει να μιλάει με το στόμα σου και να σκέφτεται με τον εγκέφαλό σου, τον νιώθεις σαν κάτι ξένο και βλαπτικό, κάτι απ’ το οποίο θες να απαλλαγείς άμεσα και πάση θυσία.

Γνωρίζω ότι ο ανωτέρω φαύλος κύκλος δεν θα διαρκέσει για πολύ. Αργά η γρήγορα η αποστροφή μου για το είδωλο θα κυριαρχήσει και το βήμα προς την ανυπαρξία θα γίνει, προς έκπληξη ίσως όσων εξακολουθούν να πιστεύουν και να θαυμάζουν το είδωλο αυτό. Γι’ αυτούς θα μείνει πλέον μόνο η ανάμνηση του ειδώλου κι εγώ θα ‘μαι ανύπαρκτος πια. Και θα ‘ναι περισσότερο ένα βήμα λύτρωσης αυτό, παρά αυτοκαταστροφής. Λύτρωσης και, γιατί όχι, γνώσης. Να ‘ναι άραγε ένα από τα διδάγματα του παιχνιδιού ότι η πραγματική ελευθερία ταυτίζεται με την ανυπαρξία; Κι αν ναι, ποιος αρρωστημένος νους σκέφτηκε άραγε ότι θα ‘ταν χρήσιμη μια τέτοια απάντηση ένα βήμα πριν το κενό; Όπως και να ‘χει, εγώ δεν θα μπορέσω να διαδώσω την απάντηση...αν υπάρχει κάποια...

Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2006

Closer to the truth

The fucking loser...



...and the fucking hero...



Why?

Cause I'm a fucking caveman...!!!

Now, fuck off and die!

Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2006

Κι ένα ευχαριστήριο...


...στον πολύ ευγενικό κύριο που συντηρεί την ιστοσελίδα http://charon.e-e-e.gr/ για τα καλά του λόγια και...για τη διαφήμιση!

Αντιγράφω :

ΧΥΣΟΜΠΕΚΡΗΣ ΚΟΥΝΕΛΟΠΟΥΣΤΑΣ

28 Μαΐου 2006 23:01

ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΟΧΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΠΟΥΤΣΑΚΙΑΣ ΚΟΥΝΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΜΠΗΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ. ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΣΙΑ ΣΑΣ.


Το επίμαχο ποστ που γέννησε αυτή την...αντίδραση είναι αυτό.

Η αβάσταχτη δικτατορία της πλειοψηφίας


Gracchus: I think he knows what Rome is. Rome is the mob. Conjure magic for them and they'll be distracted. Take away their freedom and still they'll roar.

(Από την ταινία "Gladiator")

"Η πλειοψηφία αποφασίζει", μας μάθανε εδώ, στο "λίκνο της Δημοκρατίας" κι εμείς είπαμε να το τραβήξουμε απ' τα μαλλιά το θέμα, ξεχνώντας να βάλουμε φρένο στις πλειοψηφίες εκείνες που, νομιμοποιούμενες μόνο από τον, συχνά αμφισβητούμενης εγκυρότητας, τίτλο τους, έχουν βαλθεί να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, να μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω--πλειοψηφίες καθώς είναι--την αγριότητα, την αμορφωσιά, τον ψευτοτσαμπουκά και την ηλιθιότητά τους. Στις πλειοψηφίες που αξιώνουν ένα ισοπεδωτικό τουμπεκί ψιλοκομμένο. Στις πλειοψηφίες που νομίζουν πως τα ψευτοδημοκρατικά τους άλλοθι τους δίνουν το δικαίωμα να αποφασίζουν και να πράττουν φασιστικά.

Δείτε τους γύρω σας! Πόσο περήφανοι είναι που ανήκουν σ' αυτές! Με πόση αλαζονεία κοκορεύονται ότι "κάνουν κουμάντο" όντας απλά...πολλοί!

Το κρίσιμο βήμα προς την οχλοκρατία έχει ήδη γίνει όταν, στις συνειδήσεις του κόσμου, το πλειοψηφικό ρεύμα ταυτίζεται με το δίκαιο και το σωστό, στο οποίο όλοι πρέπει να "πάνε πάσο". Ένα δίκαιο κι ένα σωστό σχεδόν θεόπνευστα, ευλογημένα απ' τον "Άγιο της Δημοκρατίας" και ως εκ τούτου αδιαπραγμάτευτα! "Το 99% σ' αυτή τη χώρα είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι", σου λέει ο άλλος, και νομίζει ότι αυτό του δίνει το δικαίωμα να κοτσάρει την εικόνα του Τζίσους στα σχολεία και να στοιβάζει τους μαθητές στις εκκλησίες. Δεν το νομίζει απλά, το πιστεύει! Και μαζί του το πιστεύει και το--αμφισβητούμενο--99%. Και, το πιο επικίνδυνο, κοντεύει να το πιστέψει και το υπόλοιπο 1%! Να πιστέψει ότι η οποιαδήποτε πλειοψηφία έχει την ευχέρεια και τη "δημοκρατική" νομιμοποίηση να επεμβαίνει στα ατομικά του δικαιώματα, να τα τροποποιεί όπως της γουστάρει, να του τα στερεί ή, το χειρότερο, να επιχειρεί να το καταπιεί, να το εντάξει στους κόλπους της.

Αυτή είναι η πραγματική δύναμη της ηλίθιας πλειοψηφίας : Οι πράξεις της να νομιμοποιούνται στις συνειδήσεις, τραβώντας τες μοιραία με το μέρος της. "Εφόσον αυτό θέλουν οι πολλοί, δεν μπορεί, θα 'χουν δίκιο κι εγώ πάω πάσο!". Η ικανότητα του πλειοψηφικού ρεύματος να γεννά τέτοιες σκέψεις στη μειοψηφία είναι αυτή που το καθιστά πανίσχυρο, ικανό ακόμη και για πράξεις παράνομες ή και παράλογες! Ένα τέτοιο πλειοψηφικό ρεύμα έφερε κάποτε τον Αδόλφο στην εξουσία. Αλλά, η δύναμη των πλειοψηφιών δεν περιορίζεται σαφώς στην πολιτική. Απλώνουν τα πλοκάμια τους μέσα στην κοινωνία την ίδια, απειλώντας να καταπιούν κάθε διαφορετικότητα γιατί..."έτσι κάνουν οι πολλοί". Οι ηλίθιοι "πολλοί" δεν αποφασίζουν δυστυχώς μόνο για το ποιο ανδρείκελο θα έχουμε πρωθυπουργό. Αποφασίζουν τι θα φάμε και τι θα πιούμε, τι ταινίες θα βλέπουμε και τι μουσική θα ακούμε, πως θα ντυνόμαστε αλλά και πως θα γαμάμε.

Εγώ λοιπόν, ως γνήσιο αλαζονικό και εγωιστικό πνεύμα χωρίς καμιά αίσθηση "συλλογικότητας" δεν μπορώ παρά να φωνάξω : "Φτάνει πια!". Μπορεί να είναι δικαίωμα του καθενός να...αφήνει τα δικαιώματά του να πηγαίνουν περίπατο, κάποιοι όμως, τι να κάνουμε, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω σ' αυτά! Δεν μπορεί λοιπόν το κάθε πεταμένο παπαδάκι να απαιτεί το σεβασμό στο ράσο του εν ονόματι του (πλασματικού, αλλά δεν έχει σημασία) 99% των Χ.Ο. Δεν μπορεί ο κάθε τσόγλανος φοιτητοσυνδικαλιστής να καταλαμβάνει με τον τσαμπουκά ένα πανεπιστημιακό κτίριο εν ονόματι των (στημένων, αλλά δεν έχει σημασία) ψηφοφοριών μιας γενικής συνέλευσης. Δεν μπορεί ο κάθε μεγαλοαγρότης να κλείνει με το τρακτέρ του την εθνική οδό εν ονόματι του δίκαιου (αρχίδια δίκαιου συχνά, αλλά δεν έχει σημασία) αγώνα του. Όταν οι πράξεις της πλειοψηφίας στερούν έστω κι από έναν άνθρωπο το δικαίωμα να ορίζει τη ζωή του όπως αυτός θέλει, τότε κάθε "δημοκρατικό έρεισμα" καταποντίζεται.

Επιτέλους, φρένο στην οχλοκρατία των ηλιθίων!